RAD Klassiek Ballet – v.a. 6 jaar

De Royal Academy of Dance (RAD) is opgericht in 1920 door een kleine groep beroemde Europese dansers. Inmiddels is het een organisatie die wereldwijd opereert met als doel de kennis, het begrip en de beoefening van dans internationaal te ontwikkelen en promoten. Elk jaar volgen meer dan 250.000 kinderen en jongeren klassieke balletlessen volgens het systeem van de RAD. Zij krijgen les van door de academie opgeleide docenten.

Waarom is dans zo bijzonder?

  • Dans is een kunstvorm zonder grenzen voor iedereen.
  • Dans helpt bij de ontwikkeling en bevordering van zelfvertrouwen en eigenwaarde, expressie, communicatie en zelfmotivatie.
  • Dans verbetert de houding en de fysieke kracht.
  • Dans ontwikkelt coördinatie en waardering voor muziek.
  • Dans geeft nieuwe en spannende uitdagingen en mogelijkheden om gelijkgestemden te ontmoeten. Dans is plezier!

Waarom de RAD?

De Academy vindt professionele training van klassiek ballet aan jonge kinderen van vitaal belang. Het onderwijssysteem is ontwikkeld met heel veel zorg. Kinderen leren dans door verschillende opeenvolgende niveaus te volgen. Hierbij wordt nooit meer van een jong lichaam gevraagd dan het aan kan. De RAD heeft drie verschillende onderwijsprogramma‘s in klassiek ballet. Twee daarvan geven leerlingen de mogelijkheid examen te doen: Graded Examinations in Dance en Vocational Examinations in Dance. Er is ook een programma dat kinderen kunnen volgen, waarbij zij geen examen hoeven af te leggen; de zogenaamde Presentation Classes. Deze drie zijn ontwikkeld om de ontwikkelingen en prestaties van kinderen en jongeren te kunnen beoordelen.

Meld je aan voor een gratis proefles